Bestandele
100g bitter sjokolade (of bruin sjokolade)
60 ml botter (of margerien)
12,5 ml rum (of koffielikeur of sjokoladelikeur)
2 eiergele
30 gram gemaalde amandels
30 gram Romany Cream krummels (of mariebeskuitjie of koek)
230 g versiersuiker
Drinksjokolade (nie kakao nie) om balletjies in te rol
Metode
Breek die sjokolade in blokkies en smelt saam met botter oor kookwater of 70% krag in mikrogolf todat die sjokolade geselt is (roer gereeld)
Voeg die rum en die eiergele by en meng goed
Voeg die amandels by en krummels by en meng weer goed
Sif die versiersuiker by en meng weer
Keuse 1
Skep in voorafbereide sjokolade doppies of gebruik grootbek versierbuis
Gooi gesmelte skokolade oor vir boompies
Verkoel tot nodig
Keuse 2
Laat omtrent ‘n uur op ‘n koel plek staan
Rol dan in klein bolletjies (omtent 35) en rol elke bolletjie in drinksjokolade
Verkoel tot nodig
Klink heerlik … maar na die Feestyd moet mens maar briek aandraai
LikeLike
Heerlike resep..ons het jou gemis.Is jy al beter?
LikeLike
Wel ek soek darem nie meer aktief na die emmer nie. Die been jeuk net vreeslik en die velle kom in sulke handgrote stukke af. Drink nog getrou aan die derde antibioatka en kan darrem weer enige brek gaan sit sonder ‘n handoek op die lelkende eteer op te vang.
LikeLike
Sjoe lyk my dit was ‘n vreeslike ding!Bly dit gaan beter.
LikeLike
Dankie dit is nie so pynlik as wat dit aanhoudend is nie. Ek is nou al mooi keelvol vir die soutwater week om verbande af te kry
*
Okkie
Van: vvuureoc
Gestuur: Donderdag, 08 Januarie 2015 10:53 NM.
Aan: Okkie Jansen van Vuuren
LikeLiked by 1 person
heerlik. Ek kan hulle al proe in fyn pekanneute gerol.
LikeLike
Mmmm – ek proe dit al. Klink smullekker.
LikeLike