Haselneut & Lemoen koek

KOEK

500ML koekmeel                          250 ML strooisuiker

125 ml sonneblomolie                  90 ML lemoensap

15ML bakpoeier                           15 ml fyngerasperde lemoenskil

3 ekstragoot eiers                        7.ml lemoen essens

Knypie sout                                 50 gram haselneute vyngekap

Metode

Oond op 180 Celcius

KOEK

Klits eiers en strooisuiker tot liggeel. Klits olie, lemoensap, lemoengeursel en skil by. Sipf meel bakpoeier en sout saam en roer haselneute by .Meng meelmengsel by eiermengsel tot beslag vorm Gooi in 26 CM ringkoekpan wat met spuitolie behandel is. Bak ongeveer ‘n halfuur (tot toetspen skoon uitkom) Laat halfpad afkoel in pan en keer dan uit op koekrak tot heeltemal afgekoel

VERSIERSEL

250 ML versiersuiker  eksra neute   30 ML lemoensap word bymekaar gevoeg en gemeng tot glad. Skep versiersel oor koek en strooi met bietjie gekapte neute

================================================================================================

Die neute kan geruil word vir gedroogde lemoenskil MAAR die kombinasie is iets besonders

1 thoughts on “Haselneut & Lemoen koek

Lewer kommentaar