Turkse verlekkering koek

KOEK

2 1/2 koppies koekmeel                           1 1/4 koppies strooisuiker

1 koppie sagte botter                               1 koppie suurroom

4 eksra groot eiers                        2 teelepels bakpoeier

1 teelepel roos geursel

10 tot 14 turkse lekkers in klein blokkies gesny en in versiersuiker gerol (om te keer dat hul aan mekaar klou

VERSIERSEL

3 koppies versiersuiker (gesif)                             100g sagte wit margerien

125 g roomkaas (Philadelphia indien moontlik)   1/2 teelepel roosgeursel

2 druppels rooi voeselkleursel                             5 to 7 turkse lekkers in blokkies gesny

METODE

SIT OOND AAN OP 180 grade CELCIUS

Koek

Room botter en suiker tot liggeel. Klits eiers een vir een by. Meng suurroom en roosgeursel by Sif bakpoeier, koekmeel en sout saam. MenNg meel- en botttermengsel saam. Verdeel beslag in twee ronde 22cm koekpanne uitgevoer met bak papier. Sprinkel lekker bo-op beslag. Bak vir 25 minute of tot toetspen skoon uitkom.Laat effens in panne afkoel en keer dan uit op draadrakkies om heeltemal af te koel.

Versiersel

Room margarien en klits versiersel bietjies, bietlies by,Klits roosgeursel en kleursel by tot net gemeng

Smeer helfte op een laag koek en sit tweede laag bo-op en smeer met res van versiersel. Sprinkel met gesnyde turkse lekkers.

==========================================================================

Vir ‘n deftiger voorkoms kan 3 eetlepels grofgekapte pistachioneute ook bo oor gegooi word

Advertisements

One thought on “Turkse verlekkering koek

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s