Roti deeg 

Bestanddele
750 ml koekmeel       3 ml sout
30 ml kookolie           ± 220 ml yswater
125 g sagte botter

Metode
Sif die meel en sout saam. Klits die olie en water saam.
Voeg  bietjie op n slag by die droë bestanddele en knie tot ‘n sagte deeg Keer uit op meel bestrooide oppervlak en rol die deeg in reghoekige vorm uit tot ongeveer 5 mm dik
Smeer die sagte botter oor en rol op soos jamroll om worsie te vorm. Laat kwartier rus
Deel in 10 dele en rol uit in sirkelvorms van 20 Cm
Verhit pan en bak in olie tot goudbruin, Vul met gaar maalveis of fyn hoender en bedien dadelik

======================================================================================

Dit was nou ‘n behoorlike stryd on die na my smaak te kry

As meer maak as wat jy vul kan jy hulle in vriekas stoor met goeie waspaper tussenlagies en as jy hul wil gebruik maak hullie in kleefrye pan warm wat met bietjie olyfolie uitgevee is

Advertisements

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s