Beesvleis met ’n biersous

Bestanddele
sonneblomolie, vir potbraai
500 g kits-biefstukke  (‘minute steaks’), in dun repe gesny
30 ml botter
2 uie, middeldeur en fyner gesny
20 ml meel
300 ml bief aftreksel
200 ml bier (of gebruik nog biefaftreksel)
’n takkie vars tiemie (of 1 ml droë tiemie)
fyn aartappel en groente, om voor te sit
Metode
Verhit ’n groot swaar-boom pan oor hoë hitte. Gooi ’n bietjie olie in sodra die pan vuurwarm is en dan die helfte van die vleis. Roerbraai tot mooi bruin, skep uit en herhaal met die res van die vleis.
Verhit die botter in dieselfde pan. Voeg die ui by en roerbraai dit oor matige tot lae hitte tot goudbruin. Roer die meel in. Voeg die aftreksel bietjies-bietjies by terwyl jy roer. Voeg die bier, tiemie  envleis by. Prut vir 5-10 minute tot die sous verdik het. Roer af en toe.
Voeg die meel by die sous en geur dit. Sit voor oor stampkoring, rys of taliatele met  blokkies groente

========================================================================================================

Uitstekende verskoning om bier te koop! Ek verkies Black Label maar enige lager sal ook werk . Pinotage shiraz of self port sal erk

Advertisements

2 thoughts on “Beesvleis met ’n biersous

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s