Broodslaai

 

1 Witbrood  (Verwyder korsies en sny in klein blokkies)

1 Klein botteltjie agurkies (in skyfies gesny)

125 ml Kaasblokkies ( Feta of Cheddar)

Kookolie

 

Slaaisous

75 ml Suiker

5   Eiers (geklits)

75 ml Asyn

75 ml Water

5 ml Mosterdpoeier

45 ml Mayonnaise

45 ml Room of ongegeurde joghurt

 

Maak eers die sous.

Klits die suiker lepels-gewys by die eiers. Meng die asyn, water en mosterdpoeier en klits by die eiermengsel. Roer die sous oor matige hitte tot dit begin verdik. Verwyder van die stoof en klits die sous goed met ‘n eierklitser. Laat afkoel. Roer die mayonaise en room by. Hou eenkant.

 

Slaai

Braai die broodblokkies in diep olie tot lekker bros en bruin. Dreineer en laat goed afkoel. Meng die broodblokkies, kaasblokkies en agurkieskyfies in ‘n slaaibak.

Roer die slaaisous liggies by net voor opdiening anders word die broodblokkies sag.

 

Lewer 15 tot 20 porsies

==============================================================================

Ek onthou toe slaai nog geskilde tamatie snytjies was met gerasperde ui en dan het jy wit asyn en bruinsuiker gebruik as ‘n slaaisous met sou en peper

Onthou die gesukkel om die tamaties in kokende water en dan yswater te doop om die skille maklik af te kry. En as jy die slaai twee dae in die yskas gehou het het hy omtrent ‘n pint water getrek en amper soos ‘n ‘Virgin Mary” gelyk.

 

 

Advertisements

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s